Maarheeze / Weert0495 592622
Roermond0475 820395

Volledige gebitsprothese

De tandprotheticus weet alles van uw kunstgebit

Een kunstgebit dat prachtig oogt en vooral ook comfortabel draagt; dat is een waar kunstwerk. Als u een kunstgebit nodig heeft of op dit moment een slecht passend of verouderd kunstgebit bezit, dan is de tandprotheticus de persoon die u kan helpen. U kunt nu zonder verwijzing een afspraak maken. Gun uzelf een gebit om in te lijsten, een lach die gezien mag worden en de oplossing die pijn en ongemakken verhelpt.

Wat is een tandprotheticus?

Een tandprotheticus is een specialist in het aanmeten en vervaardigen van een kunstgebit. Hij is niet alleen technisch, maar ook medisch-biologisch opgeleid en heeft de kennis in huis om het vervangende kunstgebit te maken dat precies bij u past. Uiteraard wordt gewerkt met de nieuwste technieken en materialen voor het beste eindresultaat.

Zo werkt de tandprotheticus

Een tandprothetische praktijk bestaat meestal uit een aantal mensen, waaronder de tandprotheticus, een tandtechnicus en eventueel een secretaresse.

De tandprotheticus is zelf verantwoordelijk voor het geleverde kunstgebit en zal al zijn mensen aansturen om een zo goed mogelijk product af te leveren. Het grote voordeel voor u is, dat deze mensen zich onder één dak bevinden en zeer accuraat en snel kunnen handelen.

Vanaf het eerste bezoek tot het plaatsen van het kunstgebit werkt de tandprotheticus zelf of samen met zijn tandtechnicus aan uw nieuwe kunstgebit.

Waarvoor kunt u bij de tandprotheticus terecht?

 • advies/informatie
 • beoordeling van de huidige prothese en mondholte
 • reparatie en aanpassing van het kunstgebit
 • vernieuwing van een kunstgebit
 • een gedeeltelijk kunstgebit, plaatje
 • een kunstgebit op implantaten, klikgebit
 • nazorg.

Uit hoeveel afspraken bestaat de behandeling?

Dit kan per behandelaar iets afwijken, maar normaal gesproken bestaat de behandeling, voor het vervaardigen van een nieuw kunstgebit, uit zes afspraken.

 1. intake gesprek en het nemen van de eerste afdrukken
 2. maken van de definitieve afdrukken
 3. bepalen van de beethoogte en stand van de tanden
 4. beoordeling van de proefprothese
 5. plaatsen van het kunstgebit
 6. nacontrole

Wat zijn de kosten voor een volledige gebitsprothese?

De volledige gebitsprothese is opgenomen in de basisverzekering. Uw zorgverzekering betaald 75% van de kosten, 25% moet u zelf betalen tenzij u aanvullend bent verzekerd voor mondzorg, dan kan de vergoeding oplopen tot 100%.

Heeft u een kunstgebit op implantaten en moet deze worden vervangen?

Dan moeten wij eerst een aanvraag doen bij uw zorgverzekering, bij goedkeuring betaald u een wettelijke eigen bijdrage van €125,- per kaak.

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies!